Cum a luat naştere VinTo?

Cum a luat naştere VinTo – restaurantul desemnat ca fiind unul dintre cele mai bune restaurante din Romania, conform clasamentului întocmit de prestigiosul ghid Gault & Millau.

 

Multă atenţie, autoeducare în domeniul viticol şi pasiune. Aceasta este formula care stă la baza alchimiei unei afaceri fondate de doi iubitori ai vinurilor, crescuţi şi formaţi în nobilul spirit al viţelor de vie. Este vorba despre Mihai şi Codruţa Lambrino, doi tineri care au dus sectorul gastronomiei şi wine-bar-ului la un nivel superior, în Timişoara. Pasionaţi de viticultură, încă de mici copii, cei doi şi-au aprofundat constant cunoştinţele în domeniu, pentru a ajunge la maturitatea necesară unui business în acest sector.

Codruţa, spre exemplu, a lucrat în domeniul viticol chiar din adolescenţă, petrecându-şi fiecare vacanţă pe domeniile de la Recaş. După terminarea Facultăţii, aceasta a plecat în Italia – Toscana, pentru a urma cursurile uneia dintre cele mai prestigioase şcoli de formare: Wine & Spirit Education Trust, obţinând în anul 2013 nivelul 1, 2, 3 – fiind la vremea aceea cel de-al doilea român cu această distincție.

Câţiva ani mai târziu, Mihai şi Codruţa Lambrino au pus bazele unei afaceri. Aşa a apărut VinTo. Din nevoie, din emoţie şi din… oportunitate (şansă), spun proprietarii: “Wine-bar-ul este un cumul de experienţă la nivel mondial din zona wine-bar. Tot ceea ce ni s-a părut atractiv am adus aici. Am încercat să creăm ceva deosebit pentru Timişoara, deosebit prin concept, aspect, stil. Am dorit ca VinTo să fie unic”, spune Mihai Lambrino.

Citiţi articolul integral în Opinia Timisoarei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns