Cafea de origine

Cafeaua de origine, denumită și „single origin coffee” este o frază scurtă, cu o semnificație mare. Definiția cea mai la îndemână este aceea a unei cafele care provine dintr-o țară anume, o regiune anume sau un producător specific. Caracteristica principală a cafelei de origine este trasabilitatea – faptul că știi exact de unde provin boabele de cafea verde și că acestea sunt de un anume fel/soi. O altă caracteristică este dată de cunoașterea locului de proveniență a plantației care este situată într-un areal specific și care conferă cafelei o aromă distinctă, poate chiar unică.

Într-un fel se poate face comparația cu vinurile cu denumire de origine controlată. E vorba de un climat specific, de un terroir, de un stil anume de cultivare și chiar de recoltare.

Selecția noastră este de origine: Columbia; regiunea: Huila, soiuri: Castillo și Caturra.
Adusă verde, această cafea este prăjită local. Obținem o cafea cu arome intense de fructe uscate, note de migdale prăjite, caramel, ciocolată neagră, lămâie și tutun.